Josefine Klougart

Stigninger og fald

Josefine Klougart

Josefine Klougart (f. 1985) har læst kunsthistorie og litteraturhistorie på Århus Universitet og har gået på Forfatterskolen.

Læs mere

STIGNINGER OG FALD er en skildring af en barndom på Mols i 1980erne. En lyrisk bevægelse gennem de landskaber, der både er naturens og sindets. Et portræt af en familie, af en hjemstavn og af mødet med sproget. Barndommens steder og barndommens ord. Alt det, der former et menneske.

Pressen skriver:
”Debutanten Josefine Klougart har lagt et guldæg […] en ualmindelig smuk og sikker debutroman.”
– May Schack, Politiken

"Med denne fremragende debut demonstrerer Josefine Klougart et lysende talent for at forme præcise sansninger og kloge overvejelser i og med sproget. Hvad kan det ikke blive til i fremtiden?"
– Anders Juhl Rasmussen, Kristeligt Dagblad

” Klougart er et lysende fortælletalent med et sprog, der skinner som nypudset sølvtøj.”
– Frank Sebastian Hansen, Ekstra Bladet

"Josefine Klougart behersker den altmodische naturlyriske prosa til perfektion, hendes sprogfornemmelse og skrivetalent er umiskendeligt, og hendes evne til at undvige begivenheder til fordel for sansninger, er med til at portrættere romanens jeg. […] Det giver en stemningsmættet og indtryksfuld prosa om alle de stigninger og fald, der udgør vores liv, og som opleves af en pige, der har barndommens åbenhed i behold."
– Klaus Rothstein, Weekendavisen
 

Køb bogen

Klik på de grønne links og se de forskellige varianter af denne titel

Titel findes som Bog , 1.

Camilla Hübbe
Tavs
Pris
249,95 kr.
Forlag
Høst & Søn
Type
Hæftet
ISBN
9788763820011
Udgivet
16.05.2012
Sider
168
Illustrator
Rasmus Meisler
Omslagsgrafiker
Rasmus Meisler
Omslagsillustrator
Rasmus Meisler
Oplæser
Oversætter
Læseprøve
Af samme forfatter
  • Én af os sover handler om at forlade og blive forladt; en insisteren på sorgen som en nødvendighed. At blive fri af alt det, man bærer med sig i ansigtet. En roman om tab, hjemløshed og lys. Pressen skriver: »Klougart er og bliver en mester« – Lillian Munk Rösing, Information »Josefine Klougart er nok den stærkeste yngre forfatter, vi har overhovedet. … en af årets bedste romaner.« ****** – Per Krogh Hansen, Berlinske Tidende »En tænksom og henførende bog« – Anders Juhl Rasmussen, Kristelig Dagblad »Hvem sover? I hvert fald ikke Klougart. ’Én af os sover’ er, med alle sine ornamenter, med sin intenst villede inderlighed, med sin genuint usædvanlige egenartethed og sin stærkt formede, på skift lakoniske og boblende prosa en fascinerende roman om kærlighed og kærlighedstab. Vi går hen over havbunden, men sikke en undervandsrejse .« ????? – Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken »En fascinerende roman om kærlighed og kærlighedstab.« ????? – Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken »En gnistrende lyrisk fortælling … Klougarts sanselige billedsprog er suverænt« **** – Frank Sebastian Hansen, Ekstra Bladet  »Josefine Klougart behersker kunsten at sprogliggøre eksistensens ubevidste udtryk, aftryk og indtryk.« – Birte Strandby, MetroXpress    »Skrevet så forrygende flot … helstøbt roman« – Arne Mariager, Fredericia Dagblad             

  • Josefine Klougarts anden roman er en undersøgelse af et destruktivt seksuelt forhold mellem en mand og en kvinde. København står som kulisse, gamle historiske bygninger, tømt for mennesker, men med en påtrængende understrøm af natur. En bar rummer et publikum, der gør forholdet til en scene, der udforsker et rum af begær, magt og ydmygelse.   Pressen skriver: »grusomt smukt og intenst.« **** – Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende »Det er og bliver imponerende, så megen friskhed og liv den unge forfatter kan tilføre det danske sprog.« – Anders Juhl Rasmussen, Kristeligt Dagblad »Klougart er et unikt sprogtalent i krydsfeltet mellem lyrik og prosa.« – Frank Hansen, Ekstra Bladet   GRUMME HISTORIER af Mathilde Walter Clark

Nyhedsbrev

Læs det nyeste om de bedste bøger først.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jeg vil gerne høre mere om

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK