Rosinante

Store fortællinger og litterær underholdning. Spænding og stærke skæbner. Holdning og engagement.

Forlaget Rosinante blev stiftet af Merete Ries i 1982 og markerede sig hurtigt med udgivelse af både dansk og oversat kvalitetslitteratur. Uafhængighed, samfunds-engagement og kvindesag var centrale drivkræfter helt fra forlagets fødsel. Nordisk Kvindelitteraturhistorie og Dansk Kvindebiografisk Leksikon står som milepæle i forlagets historie. Også i dag er markante bøger med holdninger til verden og livet en hjørnesten i Rosinantes udgivelsesprofil.

Blandt de fremtrædende forfattere, der har været med helt fra begyndelsen, er Peter Høeg, som debuterede på Rosinante i 1988 og få år senere bragede i gennem med verdenssuccesen Frøken Smillas fornemmelse for sne. I dag udgiver Peter Høeg fortsat sine bøger på Rosinante – side om side med stærke, danske stemmer som Morten Ramsland, Christina Hesselholdt og Jonas T. Bengtsson og store, internationale romanforfattere som Umberto Eco, Sofi Oksanen, Michel Houellebecq og Zadie Smith. 

Rosinante udgiver også kvalitetskrimier af forfattere som Liza Marklund, John le Carré og Julie Hastrup og inspirerende nyheder indenfor sundhed, livsstil og personlig udvikling. Forlaget har desuden sin helt egen klassikerserie med nye, sprøde oversættelser af verdenslitteraturens allerstørste: Cervantes, Dostojevskij, Virginia Woolf og mange flere.

I foråret 2017 blev det besluttet at indlemme Samlerens udgivelsesliste i forlaget Rosinante, og fra årsskiftet 2018 vil der ikke længere udkomme værker under forlagsnavnet Samleren. Forfatterskaber og redaktionelle tilhørsforhold fortsætter uforandret i Rosinante.


Bøger fra Rosinante

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK