Forfatter

Virginia Vallejo

Virginia Vallejo (f. 1949) er colombiansk forfatter og journalist. Fra 1972 til 1994 var hun en af Colombias førende tv- og radiojournalister, og i 1980’erne indledte hun et romantisk forhold til Pablo Escobar. Hun indvilligede i 2006 i at være hovedvidne i USA's største retssag nogensinde mod de colombianske narkokarteller og har siden da levet i USA under politibeskyttelse.

Vallejos beretning Elsker Pablo, hader Escobar røg direkte ind på de spanske og latinamerikanske bestsellerlister, da den udkom, og har siden dannet grundlag for en lang række dokumentarfilm, spillefilm og tv-serier, bl.a. Netflix-serien Narcos. Bogen er desuden ved at blive filmatiseret med Penelope Cruz og Javier Bardem i hovedrollerne.

Af samme forfatter
  • Eksplosiv førstehåndsberetning om Pablo Escobar, den mest brutale og magtfulde narkoboss i historien - fortalt af kvinden, der elskede ham. Virginia Vallejo var colombiansk topmodel og landets mest berømte tv-journalist. Pablo Escobar var leder af Medellín-kartellet og en af historiens mest ambitiøse narkogangstere. I løbet af deres stormfulde forhold blev Virginia Vallejo førstehåndsvidne til Escobars opbygning af sit kokainimperium - og til den ekstreme vold, frygt og korruption, der fulgte i kølvandet. Hun fortæller om den mand, hun kendte og elskede, men også om hvordan hun til sidst, af frygt for selv at blive kidnappet og myrdet på grund af det, hun vidste, søger asyl i USA og bliver hovedvidne i den største narkosag nogensinde.   Pressen skriver: »Hvordan man med uplettet straffeattest og ren samvittighed kan forelske sig i en morder er det store spørgsmål, Virginia Vallejo forsøger at besvare i denne bog … Hun er med i inderkredsen og får et totalt billede af de forbrydelser og uhyrligheder, [Escobar] og Medellin-kartellet står bag … en yderst interessant historie om moral og et blodigt kapitel af Columbias historie.« – Bibliotekernes Lektørudtalelse

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK