Forfatter

Trine May

Jeg er lærebogsforfatter og kursusinstruktør. Jeg er oprindelig uddannet lærer og har efterfølgende solide videreuddannelser fra bl.a. DPU i dansk, didaktik, læsning og børnelitteratur. Mit bag-katalog er efterhånden ret omfattende, og jeg har skrevet bøger til danskfaget på alle trin og artikler til antologier, tidsskrifter mv. Desuden var jeg med til at udarbejde Fælles Mål i 2009 og inspirationsmaterialet for Fælles Mål i 2015.

På kursusfronten er der også fart på: Mellem 80 og 100 dage om året er jeg på landevejen. Jeg har arbejdet sammen med førende forskere og vores største skønlitterære børnebogsforfattere, men allermest stolt er jeg af min robuste praksiserfaring som lærer i folkeskolen, og jeg praler af og til med, at jeg stadig har kridt på tøjet.

Af samme forfatter
  • I 1967 udkom fem børnebøger, som skulle vise sig at få afgørende betydning for den danske børnelitteraturs udvikling. De fem bøger var Ole Lund Kirkegaards Lille Virgil, Cecil Bødkers Silas og den sorte hoppe, Halfdan Rasmussens Halfdans ABC, Flemming Quist Møllers Cykelmyggen Egon og Benny Andersens Snøvsen og Eigil og katten i sækken. Med udgangspunkt i de fem værker giver Trine May en status over børne- og ungdomslitteraturen anno 2017. Bogen afsluttes med et fagdidaktisk efterskrift. Pressen skriver: »Dansk børnelitteratur fremstår hos Trine May som noget helt særligt, og bogens katalog af forfattere og illustratorer fortjener bestemt stor opmærksomhed […]« - Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen   »En fremragende, dybdegående og fyldestgørende bog om den danske børnelitteraturs fødsel og udvikling. […] En bog ethvert bibliotek bør have stående.« - Mette F. F Dyreborg, Lektør

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK