Forfatter

Thomas Winding

Thomas Winding (f. 1936 - d. 2008) var for mange ’barndommens stemme’. Winding var fortæller, forfatter, tegner, maler, tv-producer og idémand bag »Bamses billedbog« og mange andre tv-udsendelser for børn. Hvem husker ikke "Op på ørerne, vi er kørende«, som blandt andet byder på Poul Nesgaard og Thomas Winding som studieværter og den farlige sygdom, dansuenza, der smitter, så folk begynder at danse som tossede. Med sin lavmælte stemme og underfundige stil skabte Thomas Winding en ganske særlig fortrolighed mellem lyttere og oplæser, og lyttere og forfatter. Som han talte, skrev han, mildt og underfundigt. Som børnebogsforfatter var han især kendt for bøgerne om sin lille hund Mester. Den sidste bog om Mester, »Mester mellem himmel og jord«, udkom efter forfatterens død i 2008.

Af samme forfatter
  • Historierne om "Min lille hund Mester" hører til blandt det allerbedste i Thomas Windings forfatterskab for børn, og de er en sand oplæsningsfornøjelse for både børn og voksne med deres helt særlige lune og humoristiske stil. Mon ikke mange børn kan genkende sig selv i Mesters både næsvise og vise replikker, som Thomas ikke rigtig kan hamle op med. Windings barnebarn, Oliver Winding, og tegneren Maria Mac Dalland har produceret ti animationsfilm om Mester og Thomas, som vises på DR Ramasjang i vinteren 2019. Pressen skriver:  »For mange et dejligt gensyn og for andre et helt nyt bekendtskab; uanset et sikkert højtlæsningshit. Historierne om Mester er fulde af varme, humor og vid, og der er masser af stof til eftertanke og samtaler.« - Signe Rugtved Andersen, Lektør »En samling dejlige fortællinger, der stiller en masse universelle spørgsmål, fyldt med barnets charme og ustandselige spørgelyst, varme og uimodståelige næsvisheder […] Thomas Winding var en formidabel fortæller, hvis historier er fyldt med lune, humor og underfundighed.« - Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden

  • For mange var Thomas Winding manden med stemmen, en af stjernerne fra dansk børnetv's storhedstid. Selv ville han hellere være verdensberømt i Danmark for sine børnebøger. Og noget af det bedste er historierne om den lille hund Mester, snurrigt, rørende og klogt for både store og små, såvel dyr som mennesker.  Min lille hund Mester og andre dyr er den første Mester-bog, indlæst af forfatteren.  "Engang fik jeg besøg af en lille hund, som sagde, at den gerne ville bo hos mig..." 

  • Pyh, siger den lille Bamse er en vidunderlig billedbog for de små om de tre bamser: Den store Bamse, den anden store Bamse og lille Bamse og den dag, hvor de pludselig beslutter sig for at flytte om på alle møblerne. Lille Bamse hjælper til på sin helt egen måde. Bogen genudgives i anledning af Den Store Thomas Winding-udstilling på Den sorte Diamant (fra den 8.6.18-2.2.19). Pressen skriver: »En charmerende lille billedbog for de mindste om at have et trygt tilhørsforhold i familien. Teksten er ganske enkel med rytmiske gentagelser, og man kan næsten høre Thomas Windings fremragende fortællestemme. De naivistiske, udtryksfulde illustrationer med et begrænset farvevalg fuldender indtrykket af en helstøbt billedbog, der er oplagt til oplæsning for de mindste, som vil elske gentagelserne. Netop på grund af de mange gentagelser og det begrænsede ordvalg vil bogen også kunne bruges af de børn, der er ved at knække læsekoden.« - Jytte Kjær Schou, Litteratursiden.

  • For femte gang fortæller Thomas Winding helt vidunderligt om sin tilværelse med hunden Mester. De er begge ved at komme op i årene, er blevet lidt mere rolige og har oftere brug for en lur, men det forhindrer dog ikke Mester i at spæne af sted hen over markerne, nyde en frikadelle eller høre en historie. Indimellem samtalerne med Mester fortæller Thomas Winding nogle dejlige, livskloge historier om bl.a. deller, stormvejr, nissekommoder og træer, som vokser ind i himlen. Historien om "Mester mellem himmel og jord" er lige så charmerende som de første fortællinger om Mester i Thomas Windings helt specielle og underfundige stil. "Mester mellem himmel og jord" blev den sidste bog i Thomas Windings forfatterskab. Han foretog de sidste korrektioner af teksten lige inden sin død sommeren 2008. UDSOLGT FRA FORLAGET

  • Mester er en lille spørgelysten hund, som elsker at spise frikadeller, høre gode eventyr og diskutere med Thomas. En dag flytter en kulsort kat med lang pels og gule øjne ind i huset. Den tilhører Thomas' kone, og Mester er dybt rystet. Men med tiden bliver Mester og katten Pimme en slags venner: - Jeg kalder den altså bare katten, siger Mester. - Jeg kan ikke døje det andet navn. - Det er helt i orden. Bare du opfører dig ordentligt. - Hvilket betyder: Bare jeg opfører mig som et menneske. - Næe, det betyder såmænd, at du skal være venlig. - Venligt og ordentligt er ikke det samme. En ordentlig hund kan ikke lide katte. Mester, Mester, Mester rummer en masse pragtfulde historier om Mesters liv foruden alle de livskloge eventyr, som Thomas fortæller Mester.

Se flere

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK