Forfatter

Roberto Innocenti

Roberto Innocenti (f. 1940) voksede op i en lille by i nærheden af Firenze i Italien. Han gik ud af skolen som 13 årig for at tjene penge til sin familie ved at arbejde på et stålvalseværk. Da han var 18, flyttede han til Rom, hvor han fik job ved et animationsfilmstudie. Som autodidakt illustrator stod han snart bag adskillige film- og teaterplakater. Han påbegyndte sin karriere som bogillustrator omkring 1970 og i løbet af 1980'erne startede hans samarbejde med det amerikanske forlag Creative, som den dag i dag er hans eneste arbejdsgiver, selv om Innocenti ikke taler et ord engelsk. I dag bor han med sin hustru i Firenze og han har adskillige billedbøger bag sig, blandt andre Nøddeknækkeren, Et juleeventyr og Pinocchio. I 2008 modtog han den prestigefyldte pris Hans Christian Andersen Award for sit bidrag til børnelitteraturen.

Af samme forfatter
  • Moderne gendigtning af fortællingen om Rødhætte. Handlingen finder sted i en storbyjungle, ulven er en mørk og hjælpsom motorcyklist, og eventyret ender måske ikke med, at brændehuggeren kommer forbi. Er der en redning for Rødhætte og Bedstemor? Vælg mellem to slutninger. Illustreret af den prisvindende Roberto Innocenti. Pressen skrev: »Teksten er kortfattet, men det er også de smukke, detaljerede billeder i illustrators kendte fotorealistiske stil, der bærer bogen. Billedsiden er bygget op i et stramt tegneseriagtigt forløb i gnistrende farver og i en spids, præcis streg … Det er en ret uhyggelig udgave af det kendte eventyr, men med en tryg voksen som formidler kan den nok glide ned og også have en vis præventiv effekt. Voksne kan nyde billederne uden nødvendigvis at have børn ved siden af.« - Elisabeth Bennetsen, Lektør Selvom Pigen i rødt rummer mange klare referencer til Den lille Rødhætte, så er der ikke meget eventyr over hverken handling eller illustrationerne. Handlingen foregår i en skov af mursten og beton, og bedstemoderen bor i en trailerparklignende miljø omgivet af pigtråd. Ikke desto mindre holder den velkendte handling i nye og mere barske rammer og er et fint supplement til den traditionelle eventyrgenre. Pigen i rødt emmer af kaos og fortvivlelse, og forlaget Høst & Søn har ret; det er ikke en bog for de mindre børn, men for de ældre er der lagt op til en reflekterende læseoplevelse. **** - Louise Bendixen, KultuNaut  »Innocentis version af eventyret er dybt fascinerende. Han giver det i første omgang en barsk og uklar slutning, som børn vil have svært ved at forstå … Kimen til at se ulvens interesse for Sofie ligger nemlig udelukkende i billedernes Lolita-hentydninger. Til sidst smækker Innocenti så en rosenrød ”Happy end” oveni, præsenteret med ordene: ”Hvis I har lyst, kan I forestille jer det her i stedet for.”« **** - Kari Sønsthagen   

  • Et hus. To krige. Flere generationer. Det er temaet i Roberto Innocentis seneste billedbog. En fantastisk billedhistorie om et hus, der sover tornerosesøvn, indtil det vækkes til live og nye beboere flytter ind. Om glæde og sorger, årstider og landskaber. Et historisk snit fra år 1900 op til vores tid. Roberto Innocenti (f. 1940) er autodidakt, italiensk illustrator. Hans seneste udgivelse på dansk var Collodis Pinocchio. I 2008 modtog Innocenti den prestigefylde Hans Christian Andersen Award i forbindelse med IBBY's Verdenskongres i København.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK