Forfatter

Rikke Hyldgaard

Rikke Hyldgaard er født i 1972 i Horsens, men opvokset i Skive ved Limfjorden. Her fik hun sin første skrivemaskine som otte-årig og har siden haft taster under fingrene. I 1997 blev hun uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og fik ansættelse på Fyens Stiftstidende, hvor den velfortalte menneske- og reportagejournalistik hurtigt blev et speciale.

I 2011 modtog hun Spadestiksprisen for sin artikelserie om 22-årige Jacob Christensen og hans udsendelse til Afghanistan som soldat for Danmark. ”Vi har læst og hørt mange fortællinger om døde og invaliderede soldater fra Afghanistan, men vi har aldrig tidligere læst en så indgående fortælling om et menneskes forandring forårsaget af krig. Dette er dokumentaristisk nærhed fortalt igennem noget så enkelt som et kæresteforhold.” (uddrag af dommerkomiteens begrundelse).

Artikelserien resulterede i Rikke Hyldgaards debutbog, Soldaten – i krig og kærlighed. Siden har hun udgivet tre bøger: Dorthe Kollos erindringer, Jeg er stadig her (2014), Hans Pilgaards selvbiografi, Støj og Fortielser (2016) og i samarbejde med Johannes Langkilde Da amerikanerne gik hver til sit (2017).

Sideløbende med bøgerne arbejder Rikke Hyldgaard i dag som selvstændig journalist, underviser og foredragsholder – og som journalistisk lektor på Center for Journalistik, Syddansk Universitet, der ligger i Odense, hvor hun også bor med sin familie.

Af samme forfatter
  • Da amerikanerne gik hver til sit er et fordomsfrit portræt af et anspændt land, hvor man er ved at miste hinanden og måske ligefrem ideen om sig selv. Johannes Langkilde landede i USA som ny korrespondent for DR, netop som Barack Obama tog hul på sin anden embedsperiode. Nu forlader han et forandret land med Donald Trump i Det Hvide Hus. Med afsæt i sine reportager og møder med helt almindelige mennesker tager han os med på en personlig rejse gennem fire omvæltende år i USA’s historie – fire år, der viser en dyb splittelse i det amerikanske samfund. Vi møder blandt andre Sue, der var salgsleder i et supermarked, men nu er hjemløs. Vi besøger KKK-leder Thomas, der er udtalt Trump-tilhænger og frygter et folkemord på den hvide amerikaner. Og vi kommer helt tæt på Terry, der har siddet i fængsel det meste af sit voksenliv og nu kæmper en hård kamp for at forandre sig i et samfund, hvor fattige sorte ikke levnes mange chancer. Gennem den almindelige amerikaners historie får læseren en forståelse af de strømninger og tendenser, der har ført til den amerikanske splittelse, og hvad det har af betydning for den fremtid, vi går i møde.   Pressen skriver: »Et fremragende portræt af det USA, der til alles overraskelse foretrak Donald Trump frem for Hillary Clinton.« ***** – Per Stig Møller, Berlingske »Forbilledlig klassisk journalistik … En prima bog, der giver god besked og klar besked.« ***** – Fyens Stiftstidende »Glimrende … Der er nerve i et elegant flow, som oplagt får autenticitet via Langkildes tilkæmpede fortrolighed med sine samtalepartnere. Det er amerikanske billeder i journalistisk udgave, som giver indsigt i, hvorfor USA i dag er et splittet land. Hvordan en bevidst uforskammet mand kunne vinde valget i et land, hvor omgangstone, venlighed og lyst til fordomsfri debat er et særkende.« **** – Jyllands-Posten »Langkildes historier er gode og vedkommende og viser skæve og anderledes sider af USA.« – Bibliotekernes lektørudtalelse  

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK