Forfatter

Peter Carey

Peter Carey (f. 1943) er Australiens største nulevende forfatter. Han er en af de få, der er blevet tildelt Booker-prisen to gange, første gang i 1988 for Oscar og Lucinda, der senere er blevet filmatiseret, og anden gang i 2001 for Den sande historie om Kelly-banden. Senest er romanen Den illegale (2010) udkommet.

Af samme forfatter
  • New York 1972. Che Selkirk er syv år og bor sammen med sin bedstemor. Han har ikke set sine politisk radikale forældre, siden han var et par år gammel, da kvinden Dial en dag dukker op for at bringe ham tilbage til hans mor. De to tager af sted sammen, men snart meldes Che kidnappet, og Dial får efterhånden mange problemer på halsen. Mor-søn-forholdet er kernen i kernen i Careys nye roman, der skildrer Australiens åbne vidder og 70'ernes protestbevægelse med nerve og humor.   Pressen skriver: »Peter Careys roman er en fortælling fuld af psykologisk fornemmelse (for især de to skibbrudne, barnet og kvinden) og af social og kulturel analyse (Bloomingdale's, New York vs. Queensland) Den er også en rørende romantisk fortælling i ånden fra hippietiden over Hemingway til Thoreau (LIVET I SKOVENE), men i en meget moderne kulisse af natur og skrotplads.« **** - Thomas Thurah, Politiken  »Han kan det der med at fange en stemning og et miljø i et lysende originalt billedsprog.« **** - Eva Pohl, Berlingske Tidende  

  • I kunst og kærlighed gælder alle kneb. I Sydney er maleren Butcher Bones netop sluppet ud af fængslet, efter at hans ekskone ved skilsmissen snød ham, så det drev, og lod ham gå bankerot. Bedre bliver det ikke, da Butcher overtager ansvaret for sin bror Hugh, en sinke i 150-kilos klassen, og bliver nødt til at tage jobbet som luksuskustode hos en kunstsamler langt ude på landet. Men da den mystiske Marlene i sine Manolo Blahniks får charmet sig ind på både Butcher og dennes nabo, der er ejer af en ægte Liebovitz, vender Butcher tilbage til livet … Tyveri er en humoristisk og elegant roman om kærlighed og forviklinger i kunstmiljøet. Her er knaldrød læbestift og stinkende forfalskninger, sinker og mafiatyper, stor lidenskab, og Carey håndterer det hele overlegent og legesygt på sin rutsjebanetur gennem alverdens metropoler – på jagt efter kunsten.

  • I det lumre, stinkende Kuala Lumpur møder Sarah Wode-Douglass, der er redaktør for et britisk litteraturmagasin, i 1972 en mystisk australier, Christopher Chubb. Chubb er en foragtet litterær svindler, der slæber rundt på et manuskript, der synes fyldt med løgn. Men i det højst tvivlsomme manuskript aner Sarah geniets fingeraftryk. Spørgsmålet er kun, hvem geniet er. Mens Sarah forsøger at slå kløerne i manuskriptet, trækker Chubb hende ind i en fantastisk historie fyldt af bedrag, mord, kidnapninger og flugt.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK