Forfatter

Nelson Mandela

Nelson Rolihlahla Mandela (1918-2013) var søn af en Thembu-høvding i Transkei. Han uddannede sig til advokat og var i 1940’erne og -50’erne en af drivkræfterne i ANC, Den Afrikanske Nationalkongres. Siden blev han leder af organisationens undergrundsbevægelse og kendt som Den Sorte Pimpernel.

Han tilbragte 27 år i fængsel, inden han i 1990 blev løsladt og begyndte et demokrati- og forsoningsprojekt, der i 1994 gjorde ham til Sydafrikas første demokratisk valgte præsident og et internationalt ikon for fred og frihed.

Mandela personificerede siden sin løsladelse den forsoningspolitik mellem racerne, der har kendetegnet Sydafrikas demokratiske revolution. Han modtog sammen med Frederik de Klerk Nobels Fredspris i 1993.

Mandela trak sig i 1997 som leder af ANC, og han søgte ikke genvalg, da hans præsidentperiode udløb i 1999. Selvom han trådte tilbage fra aktiv politik, virkede han som fredsmægler bl.a. i Burundi. Mandela gik bort i 2013 efter længere tids sygdom. Han anses som Afrikas store gamle statsmand.


Link: Nobels Fredspris om Mandela

Af samme forfatter
  • Dette er historien om et land i opbrud og fødslen af et demokrati. Det er også historien om de udfordringer, som Nelson Mandela måtte overvinde for at nå sin vision om et befriet Sydafrika. Og frem for alt fuldender den portrættet af en enestående statsmand, som få i verdenshistorien har kunnet måle. Nelson Mandela nåede ikke selv at gøre sin erindringsbog færdig, men den sydafrikanske forfatter Mandla Langa har haft adgang til Mandelas ufærdige kladder og omfattende notesbøger samt et stort arkivmateriale og har samlet det i en levende og inspirerende beretning om Mandelas præsidentperiode. Bogen lægger sig i forlængelse af den internationale bestseller Vejen til frihed og har forord af Mandelas enke, Graça Machel. Den udkommer i en lang række lande verden over.

  • Vejen til frihed er en af det 20. århundredes største selvbiografier. Mandela fortæller her sin fantastiske livshistorie: om opvæksten i en traditionel afrikansk kultur, om årene i undergrundsbevægelsen, om det ubønhørlige liv bag tremmer i mere end et kvart århundrede og om det politiske drama, som kulminerede med valgsejren i april 1994, hvor han blev den første demokratisk valgte præsident i et land, der havde gjort alt for at kue hans frihedstrang. Vejen til frihed har nyt forord af Niels Helveg Petersen, der som udenrigsminister ved flere lejligheder har mødt og arbejdet med præsident Mandela.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK