Forfatter

Mara Lee

Mara Lee (f. 1972) er en Sveriges mest markante yngre forfattere. Hun blev født i Sydkorea og kort efter adopteret til Sverige, hvor hun voksede op i Skåne. I dag bor hun i Stockholm. Ud over sit forfatterskab er hun forsker ved det kunsthistoriske fakultet på Göteborgs Universitet og har undervist på bl.a. den svenske forfatterskole på Biskops Arnö.

Mara Lee debuterede på dansk med romanen Ladies (2008), der blev hendes internationale gennembrud. Før det har hun skrevet digtsamlingerne Kom og Hennes vård. I 2012 kom romanen Salome og i 2015 Future Perfect. Hun har bl.a. modtaget Svenske Dagbladets Litteraturpris og P.O. Enquist-prisen.


Af samme forfatter
  • Fire umage sjæle finder hinanden i den skånske by Bråklinge. Den løsagtige syerske Dora og hendes to sønner, Trip og Lex, drages mod pigen Chandra – det forbyttede barn fra nabobyen. De er alle stemplede i omverdenens øjne, og sammen hvirvles de ind i en kærlighedsrus, som vækker mistro, ondt blod og forstødelse. For Chandra venter Borgmestervillaens pigehjem. For Dora venter sindssygehospitalet. For Trip venter ungdomsanstalten. Men inden da vil Lex give sin lillebror det, han altid har drømt om: En rejse til Paris. Future perfect er en barsk og inciterende roman om kærlighed og ungdommens synder, om at være anderledes og udstødt, om trangen til at bryde ud og om menneskets ukuelige evne til at rejse sig   Pressen skriver: »En leg så fnuglet og forførende, så intens og mærkelig, så sorgfuld og fabulerende, at den er næsten - perfekt. I hvert fald i de lange passager, hvor den tør være lige netop så mystisk og afvigende, som den er født til. … det er netop den evne til på én gang at strippe, ribbe, favne og forsvare det anderledes, der gør denne roman til forfatterskabets måske allerbedste.« – Liselotte Wiemer, Kristeligt Dagblad »Denne bog er hjertegribende, tårevædet og melankolsk, men også lærerig.« *****–Femina »Med fiktionens og fantasiens fabulerende billedkraft fremskriver svenske Mara Lee et forførende galleri af anderledes personer i en smuk og grum historie om vold og kærlighed.« ***** – Lillian Munk Rösing, Politiken

  • Salome er et uafrysteligt portræt af en ung pige i en verden af uoverskuelige relationer og en roman om køn, begær og krop fra en af Sveriges mest fremtrædende unge forfattere. Elsa Mo er 14 år, og hendes liv kredser om veninder, skolen og dansen. En dag får Elsa en plejebror, Johannes, og pludselig forandres alt. Johannes er smuk som en engel, glødende kommunist og alene i verden. Elsa er både tiltrukket og frastødt, men da Johannes tager veninden Veronica fra hende, vækkes hendes vrede.  

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK