Forfatter

Kåre Bluitgen

Kåre Bluitgen (f. 1959) har et stort forfatterskab bag sig inden for alle genrer. Han er flere gange prisbelønnet, blandt andet med Kulturministeriets børnebogspris 2001 og Dansk PEN’s P.A. Heiberg Pris 2003.

Af samme forfatter
  • At kikke ind i en skærm og aldrig selv blive set. At kigge ind i et par øjne og møde livet. Hr. Tryk På er en billedbog om behovet for at være på – og om kærlighed. Hr. Tryk På vil være den bedste på de sociale medier, den med flest venner og flest likes. Han kan mærke verden, men føler ikke, at verden kan mærke ham. Derfor sætter han alt ind på at blive bemærket af andre online. Men det mærkelige er, at verden virker stopmæt. Hvor meget han end råber, bliver han aldrig rigtig set. Ikke før han kikker ind i et par glade øjne og forelsker sig. Kåre Blutgen har skrevet en billedbogstekst, der forholder til kritisk til de sociale mediers dominans, mens Mette Marcussens farveillustrationer er lette og legende collager, som man kan gå på opdagelse i. Til højtlæsning fra ca. 4 år. Pressen skriver: »Hr. Tryk På er en billedbog, hvor hver eneste side er et sanseligt festfyrværkeri af skæve og sigende billeder.« ***** – Louise Bendixen Lund, kultunaut.dk »Moderne og aktuel børnebogs-grafik af højeste kaliber.« ***** – Simon Staun, Fyens Stiftstidende »Så smukt og gammeldags og evig rigtigt. Og her hjælper Mette Marcussens romantiske, venlige og kloge myldrebilleder.« **** – Steffen Larsen, Politiken »Billederne er lige til at gå på opdagelse i, og med sin sparsomme, ledsagende tekst lægger bogen i høj grad op til, at højtlæser og barn taler sammen undervejs om, hvad der foregår i bogen« **** – Marie Theilmann, Jyllands-Posten »En tankevækkende billedbog … Er ikke stødt på lignende børnebøger og slet ikke i billedbogsform…« – Susanne Dahl Jensen, Lektør »Dette er vel i store træk den første rigtige hyperkomplekse børnebog, som for alvor og helt konkret tager menneskets oplevelse af eget liv i relation til alle de sociale medier alvorligt og til det yderste. « – Eiler Jensen, bogbotten.dk »Eksistentialistiske og ekshibitionistiske dilemmaer i spændende børnehøjde-fremstilling« – Birte Strandby, bogvaegten.dk

  • Appelsinen falder lige ned i Aladdins turban, og den, som lykken opsøger, kan kun miste den, hvis han nægter at tro på den. Troldmanden Noureddin vil have både Lampens Ånd og sultanens datter, Gulnare. Men Aladdin, naturens muntre søn, kæmper for sin tildelte lykke. Adam Oehlenschlægers lange lystspil skrevet på vers er romantikkens danske hovedværk. Her er klassikeren omformet til prosa på nutidsdansk.

  • Billedbog om Mads og Emil, der er i dino-alderen. Emil mangler sin Tyrannosaurus Rex, og det må være Mads, der har taget den. Men da Tyran dukker op igen hjemme hos Emil, har Emil så dårlig samvittighed, at han får rodet sig ud i noget, som der kun findes et ord for: Undskyld … Bemærk at denne e-bog grundet tekniske omstændigheder er optimeret til Apples IOS system. E-bøgerne er lavet i overensstemmelse med gældende standarder, men forlaget kan ikke yde teknisk bistand, hvis et device ikke viser e-bogen korrekt.

  • Letlæst beretning om profeten Muhammeds liv fra fødsel til død. Fortalt med udgangspunkt i Koranen.

Se flere

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK