Forfatter

Joanne Harris

Joanne Harris, f. 1964) er halvt fransk, halvt engelsk. Hun slog internationalt igennem i 1999 med bestselleren Chokolade, der blev filmatiseret med Juliette Binoche og Johnny Depp i hovedrollerne. Siden fulgte Chokoladeheksen og nu kommer altså tredje bind om chokoladefabrikanten Vivenne Roche, der kan flyve med blæsten. Harris har et omfattende forfatterskab bag sig bestående af enrække velanmeldte romaner, en novellesamling og en kogebog. Senest udkom på dansk Blueeyed Boy (2011).

Af samme forfatter
  • Joanne Harris er halvt fransk, halvt engelsk og slog internationalt igennem i 1999 med bestselleren Chokolade om den eksotiske chokoladefabrikant Vivianne Roche og flodsigøjneren Roux, filmatiseret med Juliette Binoche og Johnny Depp i hovedrollerne. Siden fulgte Chokoladeheksen og følges altså op med tredje bind om parret. Otte år er gået siden Vianne forlod sin butik med de syndige chokolader i Lansquenet for at drage videre med vinden og Roux. Hun og Roux bor nu på en husbåd i Paris med Viannes datter samt deres fælles datter , som lever i sin egen fantasiverden. Således er Vianne omsider ved at falde til ro … indtil hun får et brev med en bøn fra en afdød ven, den gamle Armande: " Rejs tilbage til Lansquenet - der er brug for din hjælp!" Det gør Vivianne. Landsbyen er i mellemtiden blevet udvidet med et muslimsk kvarter, og i begyndelsen var alt fryd og gammen. Nu har sære spændinger og mystiske konflikter  sat gang i en lavine af uhyggelige begivenheder, der lader mistanken falde på byens præst, Monsieur le Curé. Vivianne udreder trådene, og livet kan gå videre i den lille by. Joanne Harris er ikke blind for de problemer, der kan opstå, når forskellige kulturer mødes, men er tolerancens fortaler og fordeler lige dele velrettet kritik og menneskeforelsket indlevelse. Her i denne charmerende og velfortalte bog, der har en særdeles aktuel tematik på hjerte  Joanne Harris har skrevet en række romaner, en novellesamling og en kogebog. Senest udkom på dansk Blueeyed Boy. Pressen skriver: »Joanne Harris skriver vidunderligt, feminint og med et strejf af vemod, og det overordnede tema er vores uvilje mod at åbne os for hinanden.« ***** - Julia Lahme, Femina »Joanne Harris skriver lige så sanseligt og stemningsmættet som i sine tidligere romaner – der er fuld knald på både farver og dufte, og Viannes produktion af ferskenmarmelade og chokoladetrøfler får tænderne til at løbe i vand.« **** - Sarah Louise Pedersen, Fyens Stiftstidende   

  • blueeyedboy er dæknavn for en toogfyrreårig portør, der stadig bor hjemme hos sin mor. Hele hans sociale liv foregår på nettet, hvor han blogger om sine formørkede og morderiske fantasier om moren. Efterhånden som det traumatiske forhold til moren oprulles i det virtuelle univers, udfoldes også historien om hans blodige fejde med sine to brødre og de grufulde sandheder, der gemmer sig i hjertet af den mildest talt dysfunktionelle familie, han er gjort af.

  • Gennem generationer har privilegerede unge mænd gået på St. Oswald Realskole og Gymnasium for Drenge, opdraget til succes af folk som Roy Straitley, den excentriske engelsklærer, der har været et omdrejningspunkt på skolen i mere end 30 år. Men i år blæser nye vinde. Jakkesæt, papirarbejde og informationsteknologi begynder at overskygge St. Oswalds stolte traditioner, og Straitley overvejer modstræbende at lade sig pensionere. Dette år starter fem nye lærere på skolen. Den ene af dem har et langt dybere og farligere kendskab til skolen og dens hemmeligheder, end nogen aner. Med sin foruroligende forbindelse til skolens fortid har den unge lærer et eneste uhyggeligt mål: at ødelægge St. Oswald's.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK