Forfatter

Jason Goodwin

Jason Goodwin har været fascineret af Instanbul, siden han studerede byzantinsk historie ved universitetet i Cambridge, og for femten år siden foretog han en fodrejse til byen, en tur, som tog seks måneder, og som han har beskrevet i bogen On Foot to the Golden Horn. Siden har han skrevet Lords of the Horizons: A History of the Ottoman Empire.

Den seneste roman, Slangesøjlen, er anden bog i serien om eunukdetektiven Yashim. For den første bog, Janitshartræet, modtog Jason Goodwin i 2007 prisen for årets bedste spændingsroman i USA, The Edgar Arward.

Af samme forfatter
  • Utallige er de krige, der er blevet udkæmpet om herredømmet over Istanbul, men den værste og mest ødelæggende var for mange, da osmannerne i 1453 fordrev grækerne. Ikke nødvendigvis fordi grækerne tabte, men fordi utallige kristne kunstværker, relikvier, bygninger faldt i osmannernes hænder. Og lige siden er arkæologer af større eller mindre lødighed strømmet til den vidunderlige by i forsøget på at finde de tabte kunstgenstande og hellige sager.Eunukdetektiven Yashim er ikke en mand der opsøger ballade. Helst vil han bare lave udsøgte måltider til sin gode ven, den polske, om end statsløse ambassadør, og læse vovede franske romaner, som sultanens mor forsyner ham med. Men da ambassadøren en aften medbringer en fransk arkæolog til måltidet, og denne dagen efter dukker op hos Yashim ude af sig selv af rædsel for så på tredjedagen at blive brutalt myrdet, er Yashim alligevel nødt til at tage affære. Ikke mindst da den franske ambassadør øjensynlig mener, at når Yashim var den sidste, der så arkæologen, er det meget tænkeligt, at han også er morderen.Det bliver for Yashim ikke blot en kamp mod tiden, men også mod et af de mest brutale og hemmelige broderskaber i Istanbul. Spørgsmålet er bare hvilket broderskab? Der er mange at vælge imellem!

  • 16. juni 1826 var en skæbnesvanger dag for sultanens janitsharkorps i Istanbul. I mange år havde det frygtede korps huseret og regeret i byen, uden for kontrol, og de havde fortjent at blive sat på plads. Straffen var imidlertid uhørt brutal, janitsharerne blev klynget op i hundredvis i deres hellige træ, jagtet gennem byen og hugget ned på gader og stræder, og da dagen var forbi, var alle overbevist om, at man havde set det sidste til dem.Ti år efter bliver detektiven Yashim kaldt til Topkapi, sultanens palads, for at efterforske mordet på en af de unge haremspiger. At det er Yashim, der bliver tilkaldt, er kun naturligt, for han er eunuk og har derfor som en af de få uhindret adgang til haremmet. Men det er ikke en banal mordsag, Yashim bliver sat på. Inden dagen er omme, skal han også efterforske tyveriet af nogle kostbare smykker og et bestialsk mord på en soldat i sultanens Nye Garde. Et mord, som skal vise sig kun at være det første.Yashim er en venlig, belæst og kultiveret mand, der allerhelst vil bruge sin tid på at læse vovede franske romaner (smuglet ud til ham af sultanens mor!) og spise gode middage med den polske – om end statsløse – ambassadør. I stedet for må han nu bevæge sig rundt i Istanbuls kvarterer, både de allerfineste og de allerusleste, i efterforskningen af en sag, der har tråde tilbage til den dag, janitsharkorpset ophørte med ateksistere.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK