Forfatter

Gustave Flaubert

Gustave Flaubert (1821-1880) blev født og levede i Normandiet. Han regnes for en af 1800-tallets største franske forfattere og hører til blandt alle tiders litterære verdenselite.

Han fik i 1857 et opsigtsvækkende gennembrud med Madame Bovary og udgav senere Følelsernes Opdragelse (1869). Med disse værker brød han datidens grænser for anstændighed, men var samtidig med til at udvide grænsen for, hvor realistisk fiktionen kan fremstå.

Flaubert knyttes særligt til naturalismen og fik en kolossal indflydelse på moderne romankunst med sin indtrængende og detaljerige stil. Hans dybe forståelse for menneskelivets skuffende og tragikomiske aspekter banede vejen for den realistiske roman, som den ser ud i dag.

Af samme forfatter
  • Flaubert tegner et skarpt tidsbillede af Frankrigs turbulente revolutionsår 1848-51, og romanen er på en gang en kærlighedshistorie og en bittersød sædeskildring. I Flauberts klassiske udviklingsroman fra 1869 følger vi den unge Frédéric Moreaus vej fra provinsen til Paris. Med sig har han begæret efter rigdom og kærlighed, men mødes af en politisk og social virkelighed under voldsom forandring. Monarkiet trues af folkemængder, der kræver ligeret, og som trænges på pladser og boulevarder. Imens driver Fréderic hvileløst rundt. Efterhånden lykkes det ham at indtage de eftertragtede saloner, der giver adgang til et mondænt liv i samfundets højborgerlige og kunstneriske kredse. Selskaber og elskerinder bliver hverdag. Følelserne har fået deres opdragelse. Hvad mere er der at drømme om? Pressen skriver: »Ingen af de parisereksistenser anno 1850, som skildres i Følelsernes opdragelse(1869), finder nåde for hans spiddende kommentarer og karakteristikker - en samling tøjter, koketter, døgenigte og opkomlinge, som ikke drives af andet end forfængelighed, hvad enten det er kærlighed, forretninger eller politik, de kaster sig ud i.« - Lilian Munk Rösing, Information »Gustave Flauberts mesterværk Følelsernes opdragelse er en pragtfuld blanding af sarkasme og realisme […] himmelråbende morsom og sarkastisk genistreg […] Hans sprog – også i Erik Bartholdys fornemme oversættelse – er en fryd, og hans delikate humor og sarkastiske brod gennemsyrer samtlige 445 sider.« – Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK