Philippa Gregory

Den røde dronning

Philippa Gregory

Philippa Gregory (f. 1954) debuterede i 1987 og har siden udgivet en lang række historiske romaner om livet ved det engelske kongehus.

Læs mere

Som trettenårig, enke og mor til en lille dreng er Margaret Beaufort besluttet på at vende sit ensomme liv til triumf. Med koldhjertet beslutsomhed infiltrerer hun huset York for at underminere kongen og sikre, at hendes eneste søn, Henrik Tudor, kan indtage tronen som Englands konge. Løgn, bedrag og stålsat vilje er værktøjerne til hendes sejr.

Philippa Gregory bringer i dette andet bind om Rosekrigene endnu en stærk, passioneret og kynisk kvinde til live.
 

Pressen skriver:

»Eminent, som altid, når Philippa Gregory kaster sig over Englands historie.«
–Søndag
 

Køb bogen

Klik på de grønne links og se de forskellige varianter af denne titel

Titel findes som Bog , 2.

Camilla Hübbe
Tavs
Pris
249,95 kr.
Forlag
Høst & Søn
Type
Hæftet
ISBN
9788763820011
Udgivet
16.05.2012
Sider
168
Illustrator
Rasmus Meisler
Omslagsgrafiker
Rasmus Meisler
Omslagsillustrator
Rasmus Meisler
Oplæser
Oversætter
Læseprøve
Af samme forfatter
  • Dengang jeg drømte om at blive dronning, troede jeg, det var et eventyr. Jeg troede, det hele handlede om smukke klæder og flotte riddere. Nu ved jeg, hvor ubarmhjertigt det er. Anne Neville har en tryg opvækst ved Edward IV og hans smukke dronning Elizabeth Woodvilles hof. Men eventyret ender brat, da hendes far, den magtfulde jarl af Warwick, sætter sig op mod kongen. Hele sit unge liv har Anne fungeret som en brik i faderens magtspil, men da han bliver dræbt i slaget ved Barnet, må hun tage sit liv i egne hænder. I sidste ende vil hun måske opnå sin fars højeste ønske og indtage den engelske trone. Kongemagerens datter fortæller den gribende historie om Anne Neville, Richard III’s hustru, som livet igennem befandt sig i begivenhedernes midte. Omgivet af fjender og spioner og konstant i fare for sit eget liv, kom hun selv til at spille en vigtig rolle i det dødsensfarlige spil om tronen.   Pressen skriver: »Hun skriver medrivende i et sofistikeret sprog, som giver indblik i en anden tid, kultur og norm … En fantastisk, indlevende roman« ***** – Julia Lahme, Femina »[…] jeg elsker hendes bøger. Man kan virkelig fornemme det enorme mængde arbejde hun har lagt i hver bog. At hun så samtidig formår at få handlingen til at glide som om man selv er en flue på væggen, er simpelthen fantastisk.« – Karin Hald, Skrivepulten »En Philippa Gregory-roman, når hun er bedst – igen et medrivende drama om de engelske rosenkrige.« –Dorthe Liljensøe, Søndag  

  • En kvindes kamp for sin konge, sin dronning, sin datter. Jacquetta har arvet en sjette sans fra sin families stammoder, vandgudinden Melusine. Da hun som barn møder Jeanne d’Arc, genkender hun i hende sine særlige evner, og den franske hærførers henrettelse lader hende forstå, hvor farligt det er for en kvinde at have en særlig indsigt. Som 19-årig gifter Jacquetta sig i smug med den unge Richard Woodville, som tjener kongen. Jacquetta fornemmer dog hurtigt den voksende uvilje mod tronen, og hun står nu over for at måtte kæmpe både for sin konge, sin dronning og for sin datter Elizabeth, som hun kan fornemme går en glorværdig fremtid i møde: en ny skæbne, Englands trone og Yorks hvide rose.

  • Ny fantastisk serie om Rosekrigene fra Philippa Gregory - den historiske romans ukronede dronning. DEN HVIDE DRONNING tager sin begyndelse i 1464 og fortæller historien om den smukke og ambitiøse enke Elizabeth Woodville fra huset Lancaster og hendes lange vej til tronen. Med sin mors hjælp forfører og ægter hun i al hemmelighed Edward IV fra huset York. Magtkampe, bedrag og mord er en del af Elizabeths liv som dronning af England, og vi følger hendes indædte kamp for sin slægts overlevelse.

  • Historisk roman om dronning Elizabeth af England og den skotske dronning Maria Stuart. Handlingen udspiller sig i perioden 1568-1587, hvor Maria Stuart sad i husarrest i England. Hendes "vært" og fangevogter var Bess af Hardwick, hertuginden af Shrewsbury.

  • Tre unge kvinder, tre skrækkelige skæbner. Henrik VIII’s ulykkelige ægteskab med Anne Boleyn gav langvarige efterdønninger. Efter dronning Janes død i barselsseng skal kongen have en ny dronning, og valget falder på Anne af Cleeves fra et lille hertugdømme i Tyskland. Maleren Holbein sendes af sted for at lave et portræt af den unge pige, og kongen er godt tilfreds, da han ser det. Det er han imidlertid ikke, da han og Anne møder hinanden første gang. Mødet er en katastrofe, og ægteskabet er kuldsejlet på forhånd. Imens lurer tidens måske største intrigemager, hertugen af Norfolk, i kulissen og planlægger at sætte endnu en niece på Englands trone. Lille Katarina Howard udses til at overtage arven efter Anne Boleyn. En fuldkommen kynisk skalten og valten med andre menneskers liv får hertugen til også at placere Jane Boleyn, Annes svigerinde, ved hoffet, og i løbet af to korte år udleves den måske største farce, verden nogensinde har været vidne til. Bortset fra at der ikke er meget at grine ad. Tre unge kvinder, tre stemmer. I To Dronninger får de alle tre lov til at komme til orde og fortælle deres side af sagen.

  • Historien om Anne Boleyn er kendt af mange. Det var Anne, der fik Henrik 8. til at forstøde sin hustru, Katarina af Aragonien, og hendes lille datter, Maria, det var Anne, der blev mor til Elizabeth, og det var Anne, der som den første af Henriks koner fik hugget hovedet af. Men ikke mange ved, at Anne havde en søster, Mary, som var den første af Boleyn-pigerne til at lægge sig i kongens seng. Mary var kun tretten år, da hendes hensynsløst ambitiøse familie så, at vejen til kongens hjerte og efterfølgende magt og rigdom til familien gik gennem det kongelige sovegemak. Så af sted med Mary til slottet, om hun ville eller ej, og faktisk fødte hun kongen to børn, før hans blik vandrede videre. Til Anne. Om denne ukendte Boleyn-piges ulykkelige skæbne har Philippa Gregory spundet en stærkt fascinerende historie om magtkampe, voldsomme ambitioner, intriger ved hoffet og kongeligt begær. Pressen skriver: »Gregory fortæller personligt, nærværende, sexet og gribende, så man dårlig kan lægge bogen fra sig.« – Q Magazine »Hvis du er til historiske romaner, er denne her absolut anbefalelsesværdig, og et must at tilbringe nogle sommerdage med. 5 ud af 6 bogorme.« – bookworm.dk »Gregory har som vor egen Maria Helleberg sansen for at give personerne kød og blod, mange hormoner og store lidenskaber, samtidig med at hun fortæller historie.« – Berlingske Tidende

Se flere

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK