BOOK ET FOREDRAG

Martin Petersen (f. 1950) er uddannet lærer og debuterede i 1987 som forfatter. Han har skrevet en lang række bøger for både voksne (senest Kongen, der sendte paven en fugl) og børn og unge, og har blandt andet modtaget Kulturministeriets børnebogspris 1999 for Med ilden i ryggen. Han er aktuel med Exit Sugartown.

Forfatteren fortæller gerne om
• Ungdoms romaner: For børn og unge fra 6.-10. kl. + gymnasier og efterskoler fortæller jeg om de temaer der knytter sig til mine ungdomsromaner: Exit Sugartown.
, samt Med ilden i ryggen og Ad ams fest. Når jeg møder de unge, vil jeg både komme ind på researchen og dermed den virkelighed romanerne springer ud af, samt skriveprocessen. Emnerne er bl.a. migration, flugt, krig, identitet. Der er rig lejlighed under hele foredraget til samtale, spørgsmål og svar. Et arrangement varer 90 minutter.
• Skriveworkshops : Jeg holder også gerne skriveworkshops for aldersgruppen, her gerne med noget længere tid til rådighed. Her bevæger vi os fra styrede små teksteksperimenter til lidt længere tekster/noveller
• Romaner for voksne: For voksne tilbyder jeg foredrag om mine historiske romaner, fx. Indtoget i Kautokeino om kristen fundamentalisme, ongen, der sendte paven en fugl om den danske konge Sven Estridsen samt min nye historiske middelalderroman der foregår under Valdemar Atterdags invasion af Gotland. (Forlaget Rosenkilde og Bahnhof).

Udkom i foråret 2014 med Exit Sugartown
”Når ens lillebror begynder at æde græs, hvad kan man så gøre andet end at rejse hen, hvor pengeneer...” Dawn er 17 år og bor i Sugartown, hvor hendes mor syr denimjakker, hendes far, den tidligere skomager, må ernære sig ved at støbe gasbeton. Dawn drømmer om en uddannelse, hvor hun kan lære mere engelsk. Men det er småt med penge. Det er småt med mad, småt med arbejde, og der eringen tid til skolegang. Da Dawns lillebror begynder at spise græs og dropper skolen for at arbejde, rejser hun og hendes veninde ud, hen hvor pengene er. Det er storbyen City, der trækker, men rejsen er livsfarlig, man ender med en kæmpe gæld, lever med falsk ID, får de værste jobs og må konstant styre uden om vold, sexhandel og kriminalitet - eller styre lige ind i det ... Er det ikke en menneskeret at kunne klare sig? Overleve? Exit Sugartown er Martin Petersens første ungdomsbog siden 2006, en rå og barsk historie, der ikke slipper læseren lige med det samme.

Kontakt forfatteren direkte: 
marlan[at]mail.dk

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK