BOOK ET FOREDRAG

Jens Blendstrup (f.1968) debuterede 1994 med Mennesker i en mistbænk og har siden udsendt flere novellesamlinger og romaner, herunder Gud taler ud (2004). Senest udkom Lusefisefortællinger (2014). Jens Blendstrup er sammen med Lars Gundersen aktuel med deres tredje fælles billedbog Vendig - eller kunsten at fare vild.

Forfatteren fortæller gerne om
• Billedbøgerne. Om Vendig - eller kunsten at fare vild i lyset af Berlin - øjenvidnevariationer og Toværelses med lykkelig udgang.  Makkerparret Gundersen og Blendstrup fortæller om rejsen til Venedig og hvordan man skruer et monstrum af en billedbog sammen.
Gud taler ud. Jens Blendstrup fortæller om pensionerede patriarker i røg og damp og snaps.
• Soldaterromanen Bombaygryde. Har du mareridt om din egen værnepligt så kom ind og få flere mareridt med hjem.
• Novellerne. Hvad kan novellen som romanen ikke kan? Om Blendstrups noveller, fra Laterna Vaginas løse struktur til Pludselig flæbens tematiske trang til at undersøge grådens væsen. Om at fortælle voldsomt på kort plads og begrænsningens sunde kegler.
• Kvinder i Blendstrups forfatterskab. Forfatteren skriver på en erotisk roman proppet med liderlige fantasier og umulige drømme bestyret af en midaldrende mand. Med udgangspunkt i bøger som Kvinden adskilt i hoveddele og Dame til fornuftig priser samt digte fra Frodegruppens barokke univers tager Blendstrup publikum med ind i hans gotiske damekatedraler.

Aktuel med Vendig - eller kunsten at fare vild (udkommer oktober 2014)
Venedig har gennem de seneste 1000 år fascineret og fortryllet alle, der har besøgt den. Nu har Blendstrup og Gundersen lusket rundt i byens afkroge i et forsøg på at aflure Venedig sin uskyld, men der er ikke nogen. Det er hverdagens, kunstens, historiens, elskovens og vandets Venedig set gennem fotograf Lars Gundersens poetiske kamera og forfatter Jens Blendstrups visuelle fantasi.

Pressen skrev om Lusefisefortællinger
»Jens Blendstrup gennemskriver en almindelig, gakket opvækst med suverænt dobbeltgreb om både voksent og barnligt.« * * * * * – Berlingske

»Jens Blendstrup er en poetisk stand up’er, der kan ramme, så det svi’er - og er en svir - i de korte magiske glimt fra barndommen i Risskov nord for Aarhus.« – Weekendavisen

»Jens Blendstrup er stærkt tilbage med en samling rundtossede barndomserindringer.« * * * * * – Ekstra Bladet

Kontakt forfatteren direkte: 
jensblendstrup[at]adr.dk

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK