BOOK ET FOREDRAG

Cecilie Eken (f.1970) debuterede som 23-årig og har skrevet en lang række fantasybøger bl.a. prisbelønnede værker som Sikkas fortælling og Den sorte safir. Hun modtog Kulturministeriets Børnebogspris 2007 for billedbogen Mørke barnet. Senest har hun udgivet Det levende sværd (2010), Den blinde konge (2011), Den tavse prinsesse (2013) Den døde helt (2014) og udkommer til efteråret 2014 med to bøger i en ny serie om Max Vero. Ved siden af sit forfatterskab er hun kendt af mange børn og unge for sine foredrag på skoler og sin undervisning på skriveværksteder, bl.a. Forfatterskolen for unge i Brønderslev.

Forfatteren fortæller gerne om 
• For 2-3. klasse: Billedbogen Mørkebarnet – en sonetkrans for børn. Her kombineres foredrag med et lille rimværksted.
• For 4-6. klasse: foredrag om Max Vero eller serierne om Det levende sværd og Den sorte safir. Fokus på inspirationskilder og arbejdsmetoder, og der er naturligvis mulighed for at stille masser af spørgsmål.
• For 7-9. klasse: foredrag om Ekens forfatterskab kombineret med tips og tricks til elevernes egen skrivning. Et meget konkret foredrag, hvor vi er helt inde i maskinrummet og kigger på “hvordan man gør”, så eleverne kan bruge det i deres egen skrivning.
• Cecilie afholder også gerne egentlige skriveværksteder for alle klassetrin, længden kan variere fra 90 min. til forløb over flere uger.

Aktuel med Max Vero (udkommer oktober 2014)
Serien om Max Vero fortæller i letlæst form den spændende historie om drengen Max, der lever i et krigshærget land og drømmer om at blive jagerpilot og kæmpe mod fjenden. Fortidig og fremtidig teknologi mødes i dette univers, og teksten appellerer til læsere (ikke mindst drenge), der kan have svært ved at komme i gang med en bog. Her er kamp og action og masser af flotte illustrationer – også af fly, biler, maskiner og anden teknik.

Pressen skrev om døde helt
»Serien om Det Levende Sværd er utrolig velskrevet og virkelig spændende. Bøgernes eksperimenterende tilgang til personer og samtidige respekt for selve historien gør dem vældig levende og vedkommende.« – Weekendavisen

»Virkelig flot fantasy med masser af drama og bevægende øjeblikke. Her er ingen døde øjeblikke. Et must for genrens fans.« – Lektørudtalelsen

Kontakt forfatteren direkte:
cecilie[at]eken.dk

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK