SE VIDEOTRAILEREN TIL DEN NYE SERIE SKATERLAND af Kim Langer

LÆRERVÆRELSET - EN BLOG

der primært henvender sig til dansklærere og skolebibliotekarer, men andre med interesse i børne- og ungdomsbøger vil også kunne få glæde af siden og er velkomne til at blande sig i debatten. Ideen med bloggen er at etablere et forum, hvor forlag og brugere kan mødes.

Klik her for at komme til bloggen.


SAMMENBRUD er en tankevækkende, bevægende, aktuel og facetteret fortælling om venskab, kærlighed, vrede, had, angst og politik.

Klik her for at læse mere.

JUHUUU! JEG KAN LÆSE er læsebogen til alle nye fritidslæsere. Juhuuu! Jeg kan læse tager tråden op fra den store succes fra 2009, Juhuuu! På vej i skole, som kunne give en lille forsmag på læseglæde. Nu følger bogen til alle de børn, der har knækket læsekoden, og gerne vil læse videre.

Klik her for at læse mere.

VILLADS FRA VALBY I O.V. er en samling nye sjove historier om skønne Villads fra Valby, som nu endelig er klar til skole og fritidshjem. Men er skolen også klar til ham?

Klik her for at læse mere.

RESPEKT DRENGE! er ærlig snak til teenagedrenge om krop, kærlighed og sex. Som den afslappede, fordomsfrie storebror giver Inti Chavez Perez gode råd om, hvordan man flirter, hvordan man kysser, hvordan man har sex. Samtidig gør han op med myter og fordomme om drenge- og pigerollen og forklarer, hvorfor respekt får kærlighed og sex til at fungere bedre.

Klik her for at læse mere.

SÅDAN PIGER! er en håndbog til teenagepiger, hvor de kan finde svar på alle de spørgsmål, det måske ikke altid er så let at stille.
Bogen tager udgangspunkt i en gennemgang af den sexuelle udvikling fra pige til kvinde efterfulgt af et afsnit med konkrete anvisninger til, hvordan pigerne kan styrke deres selvtillid og selvværd og lære at sætte grænser. Derefter følger kapitler om vigtige teenageemner som spiseforstyrrelser; mediernes påvirkning; venskaber; gruppepres; følelser; kærester; "første gang"; fester; interesser; prævention; kønssygdomme; menstruation; graviditet og abort; overgreb; lidt om drenge og en opslagsdel.

Sådan piger! er skrevet af to erfarne kvinder, der gennem deres arbejde er stødt på mange teenagepiger med problemer omkring selvværd, sexualitet og dét at sætte grænser. Med denne bog håber de at hjælpe pigerne med at blive mere tilfredse, trygge, selvstændige og gode til at sætte grænser, tage ansvar og på den måde få et godt selvværd og en sund sexualitet.

Klik her for at læse mere om bogen samt uddrag.
SKØNLITTERATUR I SKOLEN
Vi har samlet en række aktuelle børne- og ungdomsbøger, som kan være relevante at bruge i undervisningen i forbindelse med værkgennemgang på de forskellige klassetrin.

Klik her for at se vores præsentationAktuelle udgivelser

Slægtens offer (PB)
Josefine Ottesen
Gul udenpå
Patrik Lundberg
At blive taget med bukserne nede og andre talemåder
Margot Andreasen
Skammertegnet HB
Lene Kaaberbøl